Op het hoogste niveau: letterlijk en figuurlijk

Category: Editie 98

In het centrum van Roeselare vind je Level Seven: een duplex penthouse waar luxe en fijne afwerking de klok slaan. Bouwheer Habitar stripte er een bestaand gebouw tot op het bot voor een vooruitstrevende en vooral uitnodigende make-over.Voortaan overheerst een strakke witte gevel over het stadsbeeld.Aangevuld met opvallende gevelbekleding en verschuifbare zonnewering in hout staan natuurlijke materialen en een elegante aanblik centraal.
 
Messing in a bottle
De centrale lift brengt je naar de bovenste etages waar telkens de volledige oppervlakte van het appartement ingepalmd wordt door het penthouse. Een strakke spatelvloer (stucco spatola) legt er de basis voor hedendaagse lijnen. Een spiegel met brons gekleurd glas sluit perfect aan bij de rode draad die messing heet. Meteen valt ook de handgemaakte handgreep van de plafondhoge deur op. Ook die is in messing en vormt een elegante en organische beweging. Organisch is ook de muurafwerking. Het tadelakteffect creëert reliëf langs de traphal. De draaitrap baant zich sierlijk een weg naar de volgende verdieping, inclusief een afgeronde greep die als een koker afdaalt. Ook aan de andere kant van de inkomhal merk je dat materialen, luxe en vakmanschap centraal staan. Het ogenschijnlijk eenvoudige ontvangstmeubeltje met fineer heet je welkom op een unieke manier. Afgewerkt met een streep Breccia-marmer vind je er een ingebouwd schaaltje voor bijvoorbeeld de huissleutels.
Voor we verder gaan licht interieurontwerper Stijn D’hondt zijn visie toe.“Ik had van bij de start het idee om een oase van rust te creëren, te midden van de hectiek van de stad. Door consequent dezelfde materialen te gebruiken, maar ook en vooral door ontspanningsruimten te voorzien waar je zonder zorgen geniet van vrije tijd. Plekken om even te onthaasten, om tot jezelf te komen.” In Level Seven draait alles rond details en puur maatwerk. Elk hoekje, elk stukje afwerking: alles werd met de hand gemaakt enkel en alleen met het doel om daar, op die ene specifieke plek in het penthouse, te schitteren. Van armatuur tot handgreep.Van met de hand gelegd fineer tot indrukwekkend marmer. Elk meubel is uniek.
 
Onopvallende schoonheden
Vanuit de inkomhal opent een plafondhoge deur richting leefruimte. Als de deur opnieuw sluit vormt de handgreep in messing een uitnodigende lijn die keuken met living verbindt. De open keuken is behoorlijk indrukwekkend. Eerst en vooral blijkt dat de handgreep in messing ook meteen de deurgreep is voor de verborgen koelkast. Maar vooral de luxueuze aanblik overheerst. De messing is ook hier aanwezig. De Plug keukenkraan, een exclusief ontwerp van Alain Berteau, werd moeiteloos geïntegreerd in deze luxueuze keuken. Geborstelde messing is tevens aanwezig in de armaturen – die trouwens speciaal voor dit project ontwikkeld en op maat gemaakt werden door Maddens & D’hondt – en in de vloer. De lijn vormt de afbakening voor het kookgedeelte en loopt naadloos over in het frame van de keukenbar. De kleurrijke schakering van het Breccia Deja-marmer is zichtbaar in het tafelblad van het luchtige keukeneiland, maar ook in het kookgedeelte – de spoelbak en het fornuis zijn perfect geïntegreerd – en zelfs als bekleding voor het afzuigsysteem. Het oog voor detail is opvallend. Stopcontacten zitten onzichtbaar verborgen in het marmer. De keukenkasten onderaan zijn perfect op elkaar afgestemd. Zelfs de nerven van het fineer vormen één natuurlijk geheel, zonder onderbreking. Uiteraard doe je hier de kast niet open met kracht. Dankzij het touch-systeem volstaat een druk van de vinger op de randen van de fronten. Het opvallende marmer is afkomstig van PHD. De Roeselaarse natuursteenspecialist legt zich met name graag toe op opdrachten die net dat tikkeltje meer vragen. Bijvoorbeeld in dit penthouse.“Alles lijkt zo eenvoudig, maar de moeilijkheid zit vaak verborgen. Zo was het niet zo eenvoudig om in de keuken de twee grote tabletten in marmer te plaatsen. Alle twee in één stuk. Net omdat we met exclusieve marmers werken, zoals Breccia, is de steen vaak broos en breekbaar in groot formaat. Daarom is het marmer volledig verlijmd op een aluminium frame met een specifieke techniek die we zelf ontwikkelden”, vertelt Philip Dumoulin die zelf met de klant op zoek gaat naar de perfecte natuursteen.“Zowel in binnen- als buitenland nemen we de klant mee naar onze leveranciers. Kwestie van ter plaatse zijn of haar persoonlijke marmer te kunnen kiezen.”
 
Au directoire
Een donker parket bakent de woonruimte met bijhorende eetkamer af. De salonhoek is compleet afgewerkt met bijhorende sofa’s, passende salontafels van Pinscher en een volledige wandkast op maat. Die wandkast is een belevenis op zich. De schakeringen van het Brescia Deja-marmer zijn ook hier weer in verwerkt, inclusief in de nis. De televisiewand is op maat gemaakt voor een maximale beleving. Met dank aan de indirecte verlichting die overal aanwezig is. Een van de pronkstukken van het wandmeubel is de verborgen directoire. Met een vingerdruk tegen de wand opent het luik dat afgewerkt is in fineer. Erachter opent een volwaardige schrijftafel. Compleet met op maat gemaakte opbergdoosjes en een werkblad in leer. De directoire sluit dankzij een elektrische bediening, net als de barkast die verborgen zit achter een luik in marmer. Voor Erwin Maddens, zaakvoerder en bezieler van Maddens Concept, is de kastwand met ingebouwde bar en directoire een van de redenen waarom hij zo trots is op het maatwerk in Level Seven. Samen met zijn team nam de interieurspecialist elke millimeter onder handen voor een perfecte uitvoering. Niet enkel in de leefruimte, maar in elke hoek van het penthouse. “Ik heb altijd al een voorliefde gehad voor mooie materialen. Streven naar perfectie in vormgeving en afwerking is een constante. Hier komt dit mooi tot uiting”, aldus Erwin die prat gaat op het vakmanschap en de precisie die hij legt in zijn projecten. “De verrassing schuilt in de finesse. Bijvoorbeeld in het met de hand gelegde fineer. Dat is een kunst die vandaag nog maar weinigen beheersen. Die ambachten maken voor ons net het verschil. Zeker in combinatie met technologie. Door oude kennis en afwerkingen te combineren met nieuwe, slimme oplossingen, ontstaat een zee van mogelijkheden.”
Aangrenzend aan het salon vind je de eetruimte. De designeettafel van Pinscher krijgt er een prominente plek, maar ook hier is weer veel aandacht besteedt aan eenheid. Dat merk je aan de details in messing in de armaturen. Sowieso ben je zeker van een extra badkamer op de onderste verdieping. De vloer, wand en plafond zijn er afgewerkt in een opvallende stucco spatola met echt brons.Tot en met de inloopdouche en het toilet. Deze werd aangevuld met RVB kranen uit de Dynamic collectie in matte geborstelde messing.
 
Baden in luxe
Op de bovenste verdieping bevindt zich de master bedroom met de ensuite badkamer. Macedonian White-marmer steelt er de show. Zowel als tablet van het badkamermeubel, als omkisting van het bad en als badkamerwand. De donkere bronzen afwerking van de maatwerkkasten met messing deurgrepen draagt bij tot de luxueuze sfeer in het penthouse, net als de indirecte verlichting achter de marmeren wanden waar ook een deurpaneel verborgen in zit.
Het matte geborstelde kraanwerk van RVB draagt bij tot de luxueuze sfeer van het penthouse. In de badkamers werd er gebruik gemaakt van de Andrew collectie, ontworpen door de Belgische topdesigners van Co. Studio. Ook voor het gastentoillet werd gebruik gemaakt van messing kraanwerk. Ditmaal werd er geopteerd voor deTunecollectie,tevensvandehandvanAlainBerteau.Co.Studio & Alain Berteau vonden in RVB de ideale partner voor de realisatie van hun ontwerpen. Niet enkel de jarenlange technische kennis van RVB, maar ook de 100% Belgische productie waren doorslaggevend. Door de productieafdeling in Anderlecht te houden, heeft RVB de mogelijkheid om kranen op maat uit te voeren. Dit laat hen toe om kranen aan te passen aan de wensen van de klant en om in een ruim kleurenassortiment te voorzien.
En dan moet de pièce de résistance nog komen: het gigantische terras met uitgestrekte plankenvloer. Hier geniet je van een 360 graden zicht op de stad met absolute privacy. Level Seven wordt aangeprezen als pure luxe in het hart van de stad. En het beste nieuws? Ook jij zou hier kunnen wonen. Het penthouse is te koop.
 
Met dank aan:
 
www.levelseven.be
www.habitar.be
www.pinscher.pro
www.interieurmaddens.be
www.phd.be
www.rvb.be