Groots wonen met luxevastgoed

Category: Editie 88

Groots wonen met luxevastgoed
 
Wie beschikt over een budget voor een exclusieve villa heeft de keuze tussen nieuwbouw of aankoop van een bestaand pand, al dan niet gevolgd door een rigoureuze renovatie. Wie nieuw bouwt, botst vaak op de grenzen van de steeds kleinere percelen en de almaar strengere bouwvoorschriften.Wie houdt van rust, ruimte en fabelachtige vergezichten op natuur, kiest vaak voor bestaand luxevastgoed. Zoals de bewoners van deze grote villa in Engelse stijl op een schitterende landgoed van maar liefst 6,6 ha met uitgestrekte weilanden en een bos.
 
Uitgestrekte natuur
De Engelse villa ligt op een hectarengroot stuk natuurschoon en grenst aan het natuurgebied De Most in Balen, dat wordt beheerd door het Agentschap Natuur en Bos. Zo’n ligging met een dergelijke schoonheid en rust is meer dan uniek. Het is een stukje topnatuur, en uiterst zeldzaam in zijn soort. De huidige eigenaars hebben het precies daarom aangeschaft. Ze wilden een grote tuin en buitenomgeving, en lieten zich niet afschrikken door (de kost van) het extra werk. De woning op het domein dateerde van 1996, maar ze hebben het interieur volledig vernieuwd in 2011, met hun eigen bouwbedrijf.
 
Vanuit de leefruimtes en van op hun terrassen kijken ze uit op een zeer fraai aangelegde tuin met geometrisch strak getrimde hagen, kronkelende paden, een grote, ronde vijverpartij met fontein en, aan de einder, het natuurgebied.
 
Villa met drie woningen
De totale villa biedt een groot volume gecombineerd met een uitzonderlijk afwerkingsniveau en hoogstaande luxe. De afwerking is niet minder dan van topklasse, met natuurlijke materialen zoals edele parketten en natuursteenvloeren, en vele ingemaakte kastenwanden. Er zijn maar liefst drie ingangen aan de voorkant. De ingang links, bij de garages, geeft enerzijds toegang tot het appartement van de inwonende zoon dat zich boven de garages bevindt en anderzijds ook tot de hoofdwoning. Helemaal rechts is een aparte ingang naar de conciërge-woning, die niet alleen een apart huisnummer heeft, maar ook een eigen tuintje, twee slaapkamers en garages. De hoofdwoning zelf geeft via de centrale en royale inkomhal toegang tot
de grote keuken met een ontbijthoek vooraan en een groot overdekt zijterras, de meesterlijke woonkamer met formele eethoek aan de tuinkant en het bureel dat eveneens uitkijkt op de droomtuin. Er is hier ook een doorgang naar de conciërgewoning.
 
Op de verdieping heeft de schitterende master bedroom ook een uitzicht op de tuin. Via de luxe badkamer komt men hier in de enorme dressingroom met kasten rondom. Verder zijn er nog twee kinderkamers met een badkamer ertussen.
 
Luxevastgoed te koop
De huidige bewoners van dit uitzonderlijke complex snijden binnenkort een nieuwe levensfase aan, met als gevolg dat dit luxevastgoed te koop wordt aangeboden bij Hillewaere Vastgoed uit Oud-Turnhout. Daardoor komt een klassevol pand met een chic karakter en een werkelijk ongeziene setting vrij voor nieuwe liefhebbers.
 
Droomt u al weg bij het zien van de uitzonderlijke mogelijkheden van deze plek? Dan kan u informatie aanvragen bij Hillewaere. Uiteraard kan u ook terecht op de overkoepelende website voor het betere vastgoed: www.luxevastgoed.be. Sinds vorige zomer verenigt deze site alle exclusieve eigendommen in België, van landgoed tot luxe-appartement, en vanaf 750.000 euro. Speciale aandacht wordt gegeven aan
bijzondere features van woningen waarnaar u kunt zoeken, zoals het al dan niet aanwezig zijn van een binnen- of buitenzwembad, paardenstallen, tennisterrein, home cinema en nog veel meer. Bezoekers van deze mooie en overzichtelijke portaalsite zijn particulieren, terwijl de adverteerders de betere makelaars zijn. Bent u ook zoekende? Neem dan maar eens een kijkje op de volgende adressen.
 
Met dank aan:
 
www.hillewaere.be
www.luxevastgoed.be