Teamwork is... samen sleutelen aan perfectie

Category: Editie 87

Een opgefriste, klassieke buitenkant en een subtiel modern interieur waar élk detail klopt, van het strakke lijnenspel over de naadloze aaneenschakeling van diverse materialen tot de onzichtbaar weggewerkte technieken. Zo valt dit fraai afgewerkte totaalproject het kortst samen te vatten. De nieuwe woonomgeving is het resultaat van een unieke samenwerking tussen de bouwheer, zijn interieurarchitect en diens vertrouwde netwerk van aannemers. Vertrouwen, ervaring en communicatie blijken de sleutels van het succes.
 
De bouwheer heeft vroeger altijd heel klassiek gewoond. Mijnheer en mevrouw zijn nu beiden rond de 60 jaar, de kinderen zijn al een tijd het huis uit en de kleinkinderen komen
geregeld op bezoek. Enkele jaren terug rijpte het idee om helemaal opnieuw te beginnen. Ze kochten een statige woonst uit de jaren ’50, omwille van de ligging vlakbij het centrum van hun Kempense stad en ook voor de klassieke uitstraling van het exterieur. Maar het interieur moest deze keer helemaal anders. Heel eenvoudig, sober en strak zouden ze nu wonen, compleet anders dan in hun vorige interieur dus. De bouwheer vroeg interieurarchitect Leo Aerts van Alinea uit Geel, met wie hij eerder al had samengewerkt, om een luchtig woonontwerp uit te tekenen waarin ruimte en licht de hoofdrol spelen. Leo: “Om zo’n resultaat te bekomen, moest de woning tot op de ruwbouw worden gestript. De voor- en zijgevels zijn behouden met hun bestaande raamverdeling. Zo bleef het discrete en stijlvolle cachet aan de buitenzijde bewaard. De ramen zijn wel vervangen en er is opnieuw geïsoleerd. De achtergevel is helemaal opengebroken en maximaal beglaasd voor een optimale lichttoetreding. In het interieur zijn vele tussenmuren weggebroken om ruimte en licht nog meer vrij spel te geven. De ruimtes en functies zijn opnieuw ingedeeld. Rechts achteraan de woning is een stukje uitgebreid ter hoogte van de huidige keuken. Dat laatste heeft nu de dubbele functie van garage en overdekt terras dankzij een grote schuifpoort. Links aan de tuinzijde is nog wat koterij afgebroken. Het nieuwe interieur is vervolgens ingevuld door ‘mijn’ equipe van aannemers.” De meeste van Leo’s aannemers werken al 20 jaar of meer samen met Alinea. Dat is heel goed naar de kwaliteit, de timing en planning van de werken en het maakt de prijskwaliteitverhouding zeer sterk. Elke millimeter oppervlakte in huis is immers maatwerk, en dat moet goed zijn én perfect op elkaar afgestemd. Leo: “We kunnen als interieurarchitect wel ontwerpen wat we willen, maar als we niet kunnen vertrouwen op onze aannemers, dan staan we nergens. De keuze van een juiste uitvoerder is zeer belangrijk, en iedereen moet ook heel vroeg bij het ontwerp worden betrokken om de juiste voorbereidingen te kunnen treffen.”   (foto's : Hendrik Biegs) 
www.alinea.be
www.sterco.be
www.4technics.be
www.geertsinterieur.be
Van Gestel nv 014 37 80 94