Zeven jaar bouwen met hout en steen

Category: Editie 86

Wat is er mooier dan het huis en het interieur te kunnen bouwen waar je altijd al in had willen wonen? Zuiver ambacht combineren met hedendaagse technieken om de woonomgeving voor je familie volledig naar eigen hand te zetten en een
thuis te maken… Dat is wat de bouwheer hier heeft gerealiseerd gedurende 7 jaar. Het uitwerken van het geheel, coördineren en organiseren deed hij helemaal zelf. Voor het maatwerk in hout liet hij zich bijstaan door de firma Uytterhoeven uit Heist-op-den-Berg, specialist in maatkeukens en -kasten.Voor al het maatwerk in natuursteen en composiet vertrouwde hij op Bouwcenter Dils uit Hulshout.
 
De inmiddels gepensioneerde bouwheer is al 50 jaar aan het bouwen en renoveren, zonder stoppen. Het is zijn grote hobby en passie. Aan zijn eigen woning heeft hij 7 jaar aan één stuk aan gewerkt. Samen met zijn echtgenote is hij hier 2,5 jaar geleden komen wonen. Maar het pand is al minstens 6 generaties in de familie. Aan oude foto’s zien we dat de bouwheer hier een wonderlijke transformatie heeft gerealiseerd. De oude hoeve is een groot, L-vormig complex geworden, waarvan de oude schuur is omgetoverd tot een wellnessgedeelte met groot binnenzwembad. De oude varkensstal is dan weer een gerieflijke en comfortabele feestzaal voor de familie met een volledige keuken eraan geworden. Foto’s aan de muur tonen de overgrootouders, grootouders, ouders, kinderen en kleinkinderen van de bouwheer. Hier kleeft niet alleen geschiedenis aan de muren, maar ook toekomst. “Het is inderdaad heel fijn als zo’n plek in de familie kan blijven”, bevestigt een trotse bewoner, die zelf in dit pand is geboren. Het was nochtans geen evidentie om het woonklaar te krijgen. Er is veel bijgebouwd, herbouwd, gerenoveerd en afgebroken. Uytterhoeven maakte zelf dakkapellen uit hout en de bouwheer voegde die toe aan de gevels, die hij meer de allure van een kasteelvilla gaf door toevoeging van nog meer fraaie elementen in oude stijl. Ook het interieur transformeerde hij enorm met veel kap- en breekwerk, de toevoeging van oude, verouderde en nieuwe stabiliserende balken, antieke en kopie-antieke vloeren en schouwen, en overvloedig en uiterst comfortabel nieuw maatwerk met een klassiek-luxueuze uitstraling. “Pas na 4 jaar hard werken begon mijn vrouw erin te geloven dat het hier ook af zou geraken”, lacht hij. Bekijk in Home Sweet Home 86 hoe àf dit familiehuis werkelijk is geraakt, van aan de nok tot in de kelder, dankzij de gedreven bouwheer, Bouwcenter Dils en de firma Uytterhoeven.
 
www.bouwcenterdils.be 
www.uytterhoeven.be