Hoekperceel wordt stijlvolle oase van rust

Category: Editie 84

Een hoekwoning op het snijpunt van twee straten wordt doorgaans als nadelig ervaren door bouwheren die de zoektocht aanvatten naar een eigen perceel om hun droom te realiseren. Er moet immers een bepaalde afstand van de straat worden gerespecteerd en dus dient er achterin het perceel gebouwd. Er is op zo’n stuk grond ook potentiële inkijk van twee straten in plaats van één, er is minder privé, het is er drukker… Home Sweet Home bezocht een bijzondere hoekwoning waar er van de ‘nood’ een sublieme deugd is gemaakt. Villabouwer Sels kocht dit perceel op de hoek van de Seringenlaan en de Rozenlaan in ’s Gravenwezel vanuit het idee dat een hoek ook zijn voordelen kan hebben: de beide straatkanten zijn immers prima ‘af te sluiten’ door de eigen woning. Zo ontstaat er achteraan een heel mooi en privé binnengebied. Kijkt u maar eens mee.
 
Het exterieur van deze woning is een heel geslaagde poging om een typisch huis uit het Vlaamse landschap te evenaren. Er zijn twee straatgerichte gevels: een vrij hoge, statische en symmetrische façade en een meer speelse garagegevel met wisselende dakpartijen. Deze gevels zijn geen kopies. De voordeur in de façade zal bijvoorbeeld voorbehouden blijven voor het meer officiële bezoek, terwijl de bewoners meer gebruik zullen maken van de minder statische garagegevel om hun woonst te betreden. De voorgevel kon heel klassiek worden gehouden, vrij en zonder garage. Het is een façade zoals bij een oude pastorij geworden, volumineus en statig, waar het ritme wordt bepaald door de symmetrie van ramen en voordeur. Schaduwlijnen van verspringend metselwerk brengen leven in de gevel, waarvan de stenen in kruisverband zijn gemetseld met een zo dun mogelijke laag cement. Het betreft een gerecupereerde paepesteen, die heel mooi aansluit bij de oude Boomse pannen op het dak. Het buitenschrijnwerk is uitgevoerd in wit gelakt meranti, dat heel spaarzaam wordt afgewisseld met eiken accenten, bijvoorbeeld aan de voordeur. De plint onderaan is gecementeerd in plaats van in natuursteen, omdat die optie te chic zou zijn binnen de stijlkeuze. Het interieur oogt dan weer zo hedendaags, ruimtelijk, strak en toch warm, dat het net zo goed een moderne villa had kunnen toebehoren. Villabouw Sels heeft dit huis met een bewoonbare oppervlakte van ruim 620 m2  (plus volledige onderkeldering) op een perceel van 2249 m2 ongeveer een jaar geleden opgeleverd met het oog op de verkoop. De prijs voor het volledig afgewerkte en instapklare project bedraagt 1.950.000 euro. Dat is een hoge prijsklasse, maar te verantwoorden voor wie de rekening maakt: de prijs van de grond op een toplocatie, de erelonen voor architect, interieurarchitect en tuinontwerp, de tuinaanleg, de verharding, alle schilderwerken, de voorbereidingswerken voor een autolift, … Het adres van deze parel en meer informatie vindt u op de website van Sels.
 
www.sels.be