Aaibare schoonheid maal twee

Category: Editie 84

Nederlands woondesigner Marcel Wolterinck en zijn team verstaan als geen ander de kunst om exterieurs, interieurs, tuinen en terrassen om te toveren tot heerlijke oorden met een warme en luxueuze uitstraling. Altijd laat drijvende kracht Marcel zich inspireren door pure en natuurlijke materialen en vormen in zijn creaties, die allemaal zeer gedetailleerd worden uitgewerkt en een verheven rust, ritme en symmetrie ademen. Home Sweet Home kreeg inkijk in twee van Wolterincks recentste interieurprojecten: een appartement vlakbij het Amsterdamse Vondelpark en een villa in Laren. Geniet van de bijna aaibare natuurlijke materialen en de subtiele, warme kleuren!
 
Project 1: Amsterdams appartement
De bewoners vroegen Wolterinck om een chique appartement met een loft-achtige uitstraling. De oorspronkelijke toestand was een heel smalle en diepe ruimte, met achterin een tussenwand en allemaal kleine kamertjes die de toetreding van daglicht verhinderden. Aan dit erg donkere interieur was dus wel wat werk… Het team van Wolterinck heeft de achterste muren helemaal opengebroken en de douche, berging, dressing en alle kleine ruimtes die er waren naar de andere kant van het appartement verhuisd. Zo kon de slaapkamer aan de raamkant worden geplaatst, achter een nieuwe stalen pui. Tegen deze pui zijn vervolgens lamellen geplaatst, zodat het daglicht nu dwars door de hele woonst valt. Daardoor verkreeg het appartement een compleet nieuw karakter. De lamellen zijn zo te plaatsen dat er in de leefruimte wel voldoende licht binnen valt, zonder dat bezoekers zien dat er een slaapkamer achter de pui ligt. De loftsfeer komt verder ook naar voren door de open verbinding tussen slaap- en badkamer. En de invulling is er één met sublieme materialen, must see in Home Sweet Home 84.
 
Project 2: villa in Laren
De bewoners van deze woning hadden wel een plan van een architect, maar ze voelden echter aan dat ze toch de hand van een interieurontwerper nodig hadden om hun woning tot een geheel te maken. Marcel: “Hier woont een familie met jonge kinderen. Dus hebben we het interieur heel loftachtig, open en licht gehouden. Bijvoorbeeld door middel van de haard tussen de eethoek en de zithoek. Dat is een vrijstaande haard met een bereik van 360 graden in het rond. Verder hebben we zo weinig mogelijk deuren geplaatst. De deuren die we hebben toegepast, zijn schuifdeuren in blond eiken. Dat is een ontwerp van ons voor Bod’or, met stijlvolle groeven in het hout.” Bekijk in nummer 84 hoe aslijnen in dit project diepgang en doorzicht geven, en hoe wit gecombineerd wordt met verheven, warme materialen.
 
 
www.wolterinck.com