WIN ‘XIV’ van Eric Kuster

Category: Editie 82

Het is zover. ‘XIV / Fourteen’, het nieuwe boek van interior designer Eric Kuster, is een feit. De titel van het derde boek verwijst naar zijn eigen bedrijf: recent was het veertien jaar geleden dat hij Eric Kuster Metropolitan Luxury heeft opgericht. Veertien is ook altijd Erics geluksgetal geweest én ‘XIV’ bevat veertien totaal verschillende van z’n meest recente privé- en corporate-projecten. Die zijn verspreid over veertien heel diverse plekken, van Nederland tot Ibiza en Curaçao, van Mauritius tot Las Vegas. Via een long distance call (Eric werkt momenteel aan een groot wow-project in Beijing, China) geeft hij u en ons een exclusieve inkijk in twee contrastrijke realisaties uit ‘XIV’. En Eric geeft een gesigneerd exemplaar van zijn nieuwste boek cadeau aan vijf lezers van Home Sweet Home. Thank you, Eric Kuster! Like onze Facebookpagina, deel de cover van ‘XIV’ met uw vrienden en beantwoord de prijsvraag om zo’n exclusief boek te winnen. In onze reportage tonen we u twee van Erics nieuwste projecten uit ‘XIV’.
 
 
Project I : private residence, Den Bosch, Nederland
Hier woont een jongeman die twee appartementen heeft laten verbouwen tot één groot penthouse, waarvan Eric Kuster de inrichting verzorgde. De klant vroeg vooral een heel stoere plek met een James Bond-sfeer. De meubels en bijna alle objecten komen uit Erics eigen collectie, en de natuurlijke materialen stralen heerlijk warme tinten uit in bruin, goud en beige. Contrasten brengen glans en evenwicht op typisch Kusteriaanse wijze, en de ultrabrede gashaard in een zwartglazen tussenwand lijkt zo uit Erics eigen leefruimte te komen. Dat geldt ook voor de limited edition kunstboeken op de salontafel en de zwart-witfoto’s aan de wand. De warmte doordringt alle ruimtes van het interieur en compenseert zo de vele druilerige en koude dagen die het Nederlandse klimaat meebrengt. Bij het minste straaltje zon heeft de heer des huizes nog altijd z’n terras in Kuster-stijl.
 
 
Project II : project BluePort Altea, Altea Hills, Spanje
Dit is een BluePort-villa in Altea Hills, in een high end ‘block’ dat ontwikkeld is door internationaal projectontwikkelaar Meg van Amstel. Ze vroeg Eric om de showvilla van het project af te werken. Deze ligt boven op een hoge rots en heeft een heel mooi uitzicht overdag. Op het terras is er een absoluut vakantiegevoel: alsof je zalig dobbert op zee. Maar ook ’s avonds valt er te genieten van de lichtjes en beweging van de stad. Het interieur is overwegend wit, wat natuurlijk te maken heeft met de overvloed aan zonlicht op deze plek. Het zonlicht en de warmte weerkaatsen gewoon op de lichte materialen en kleuren, helemaal anders dan bij ons in de Lage Landen.
 
www.erickuster.com