Renovatie van een unieke Vlaamse hoeve

Category: Editie 80

Deze typisch Vlaamse hoeve met oude Boomse pannen op het dak en wit gekaleide gevels met muizentandjes ligt in een groene deelgemeente van Gent. De ligging is tegelijk discreet en goed bereikbaar maar vooral prachtig, met een weids en onbelemmerd uitzicht rondom over velden en landerijen. Het interieur van weleer werd volledig gestript door de exclusieve projectontwikkelaars van Timeless Living uit Drongen. Daarna werd het voor een deel opnieuw ingevuld met de gerecupereerde, waardevolle oude bouwmaterialen en aangevuld met nieuwe elementen voor een hedendaags comfort. 

 

De oude langgevelhoeve was al eens een keertje verbouwd eind jaren ’60, begin jaren ’70. Toen woonde er een rechter met zijn vrouw en zeven kinderen. De magistraat had zijn woning laten uitbreiden tot een L-vormige hoeve, met maar liefst 8 aparte slaapkamertjes met elk eigen sanitaire voorzieningen. De rechter had wel oog voor waardevolle materialen en antiek: binnen waren er antieke deuren en oude vloeren geplaatst, maar alles zat te veel vast in de stijl van die tijd, donker en zwaar. Aldus was de situatie voor de uiteindelijke renovatie. De meest drastische ingrepen voerde Timeless Living dus uit in het interieur. Dat is getransformeerd van zwaar en oubollig naar klaar en tijdloos. Er is nu veel lichtinval, fijne stalen ramen en deuren zorgen voor transparantie in de woonst en het overvloedige wit doet de oude houten balken, het nieuwe parket en het maatmeubilair goed uitkomen. Voor een sfeervolle bespreking tot in de kleinste details verwijzen we u hier graag naar onze nieuwe zomereditie 80.

 

www.timelessliving.be