Gezinswoning krijgt compleet nieuwe look en feel

Category: Editie 79

Deze ruime, moderne gezinswoning met veel lichtinval, een strak lijnenspel en een uitgekiend evenwichtig materialengebruik verraadt nergens dat ze voor de indrukwekkende verbouwing een eerder krappe fermette met zadeldak was. De transformatie is totaal: het ‘nieuwe’ huis beantwoordt nu aan alle hedendaagse normen van energiebeheersing en wooncomfort, er is zeer veel ruimte gewonnen en de afwerking is van topniveau. De totaal verbouwde woonst ligt er stralend bij op een mooi en ruim perceel in de bossen van de Zuiderkempen. 

Het oorspronkelijke huis was veel te krap geworden voor het grote gezin, dat contact opnam met Architectenbureau Jef Beneens uit Geel. Toen de verbouwingen begonnen, is het gezin tijdelijk verhuisd. Wanneer de bewoners terugkeerden, was hun oude stulp compleet veranderd. In zijn nieuwe ontwerp had de architect immers het dak geschrapt en de nieuwe buitengevels verhoogd en afgetopt met een platdak, waardoor elk van de vijf kinderen nu een grote eigen kamer heeft. Op het dak werden zonnepanelen geplaatst en de vloerverwarming van de woning en de verwarming van het nieuwe zwembad gebeurt nu met een warmtepomp. Het binnenzwembad werd onder de woning geplaatst, waar vroeger de garage was. Elk niveau van de woning – zwembad, gelijkvloers en verdieping – kreeg enorme glaspartijen in driedubbel glas aan de achterzijde. Dankzij een heel goede interactie tussen de tuinarchitect, de architect en interieurarchitect Jean Vandenberk is er een heel evenwichtig en rustgevend interieur én exterieur ontstaan. Hoe dat is gebeurd, leest en ziet u in Home Sweet Home 79.

www.jefbeneens.be