De ultieme combinatie van werk en privé

Category: Editie 100

Vandaag staan we voor een ongewoon bezoek. Twee vliegen in één klap, zou je kunnen zeggen. We bezoeken namelijk een gebouw, met zowel een groot kapsalon als de privéwoning van de zaakvoerder. Het eerste dat opvalt is hoe breed het gebouw wel is. De lange witte gevel valt op in het straatbeeld, zeker met de grote glaspartij die je inkijk biedt op de ontvangstruime van het kapsalon. Je merkt meteen dat beleving centraal staat aan de kleurrijke bloemen voor het raam, die mooi contrasteren met de haag en lavendelplantjes voor het andere deel. Wat ook opvalt is dat je de klanten zelf niet ziet zitten aan de kap- of wastafels. Hier is duidelijk over nagedacht.

 

Voor de plaatsing van de ramen nam de architect contact op met ALU2+. Chris Lowies staat ons te woord: “Het project kenmerkt zich door grote glaspartijen en glas op glas aansluitingen. De plaatsing van de raampartijen en grote beglazingen was dan ook een uitdaging. Voor de ramen werd gekozen voor aluminium schrijnwerk in witte fijn gestructureerde poederlak. Vooral de patio, volledig in structurele beglazing, maakte deze realisatie bijzonder”. “ALU2+ ontwerpt, produceert en installeert aluminium buitenschrijnwerk voor nieuwbouw- en renovatieprojecten”, vervolgt de heer Lowies. “Hierbij focussen wij op kwaliteit, maatwerk en inventieve oplossingen voor elke stijl van hedendaags over klassiek tot modern. De grote troef van ALU2+ is dat er actief wordt meegedacht met de architect en bouwheer, vanaf de ontwerpfase tot realisatie”.“Alle schrijnwerk wordt in onze eigen werkplaats geproduceerd en we verwerken uitsluitend systemen van het merk SAPA. Ook de installatie gebeurt door onze eigen plaatsingsploegen, zo garanderen we de kwaliteit van het eindresultaat tijdens het volledige bouwtraject.” ALU2+ staat garant voor perfect buitenschrijnwerk.

 

Via de rechterkant stappen we door een grote glazen deur het kapsalon binnen. We komen in de grote ontvangstruimte, met een gezellige witte toog en bijhorende hoge krukken die contrasteren met het zwarte meubel waar enkele haarproducten uitgestald staan. De plaats wordt niet alleen gebruikt om af te rekenen, ze is groot genoeg om beter kennis te maken met nieuwe klanten en zelfs om vertegenwoordigers te ontvangen. Onze blik wordt al snel afgeleid naar de binnenpatio midden in de ruimte. Ja, u leest en ziet het goed: een patio in het kapsalon. Het moet gezegd worden, het is een ingenieuze vondst van architect Jan Aerts. De vierkante patio is afgesloten met glas en bevat enkele speelse elementen met een knipoog naar de natuur. Niet alleen is het een visueel juweeltje, het zorgt ook dat het licht mooi in het salon valt. En daarbovenop verdeelt het de grote ruimte ook in de drie aparte functies van het kapsalon: ontvangst-, knip- en wasplaats.

 

Oplossingen op maat

We stappen even verder naar het knipgedeelte met tien comfortabele stoelen. Voor elke stoel staat een strak wit meubel met erboven een zwevend element dat langs alle kanten bespiegeld is. Wederom een bewijs dat je hier wel echt met een klasse apart te maken hebt. Aan de zijkant heb je een groot raam dat uitgeeft op een perkje met dezelfde bloemen als vooraan. Met je rug naar de straatkant, kijk je uit op een kleine halfopen ruimte waar het mengen van de kleuren gebeurt. Je ziet wel de mensen die aan het werk zijn, maar niet het werkblad zelf. Precies een halfopen keuken in een restaurant. We draaien verder rond de patio naar het derde deel: hier staan vier witte lavabo’s met zwarte als het ware half gekantelde strakke zetels. Top!

 

Niet alleen de inrichting van het kapsalon gebeurde door Walter Interior, ook al het maatwerk van de privé-woning namen zij voor hun rekening. “Ondertussen is al de derde generatie actief in ons bedrijf”, vertelt zaakvoerder Walter Verlaers ons. “Je kan zeggen dat het inrichten en maken van meubels echt wel in ons bloed zit. Typisch aan onze aanpak is dat we geen offertes verkopen maar wel projecten. We kennen onze klanten, gaan ter plaatse kijken en luisteren naar al hun wensen en vragen. Persoonlijk contact is heel belangrijk voor ons. Daarom werken we zonder commerciëlen, het zijn onze binnenhuis-architecten die de contacten onderhouden en de contracten afsluiten. Wat ons natuurlijk ook onderscheidt is dat we al onze meubels zelf maken, we fabriceren alles in eigen huis. En daarbij werken we niet met standaardmaten: we hebben geen kant-en-klare basiselementen. Integendeel, alles wordt op maat gemaakt. We staan mijlenver van de standaardoplossingen, wat zorgt dat we echt persoonlijke concepten kunnen afleveren. Klanten kloppen ook vaak bij ons aan als ze met moeilijke uitdagingen te maken hebben. We werken trouwens niet alleen met machines, heel wat zaken maken we nog met de hand. Je merkt het, bij ons zijn meubels maken nog een echte ambacht. En als de klant dat wenst, kunnen we ook instaan voor totaalprojecten. We hebben vaste partners (elektriciteit, loodgieterij, vloeren…) waardoor we een volledige inrichting of renovatie van a tot z aankunnen.”

 

De lat ligt hoog We keren op onze stappen terug en verlaten het kapsalon. Enkel stappen verder staan we voor de glazen inkomdeur met witte frame van de woning. Deze deur staat wat dieper in het bouwsel, waardoor ze niet zichtbaar is vanuit de inkom van het kapsalon. Privacy, weet u wel. Eens binnenin wordt meteen de toon voor ons verder bezoek gezet. Hoge plafonds en lage plinten, inbouwspots en lichtniches in de muur. Wit, wit en nog eens wit. Vanuit de ruime inkomhal heb je een doorgang naar het kapsalon, met daar net voor een ruimte aan de linkerkant. “Dat is de pruik-ruimte”, vertelt de zaakvoerder ons. “Hier komen de klanten wel via onze privétoegang binnen. Vaak gaat het om mensen die een chemobehandeling ondergaan, hier kunnen we ze in alle rust ontvangen. We vinden het heel belangrijk dat ze geen contact hebben met de mensen in het kapsalon. Terug in de inkomhal gaan we eerst naar rechts het hoekje om. Links heb je een deur die uitgeeft op de keldertrap. Rechts is er een sanitair gedeelte met een ingebouwde schoenenkast en een apart toilet. Voor ons is er de kinderkamer waar – net als in de volgende ruimtes – de focus ligt op het grote raam. Weer in de inkomhal, begeven we ons via een pivoterende glazen deur naar de leefruimte. De cosy ruimte wordt eveneens getypeerd door het witgebruik en de grote raampartij met haar strakke overgordijnen. Zowel boven als onder het zwevend tv-meubel is er een ingebouwde led-lijn. Net als boven de uitklapbare barmeubel. Wat verborgen achterin de ruimte is de opening naar de home office. Hier is nog werk aan de winkel: bedoeling is dat er een strakke witte bureau komt met een ingebouwde wandkast.

 

Perfect maatwerk

We stappen naar de eetplaats en komen daarbij eerst nog in een wat aparte doorgangruimte. Daar bevinden zich twee gezellige zeteltjes die uitkijken op de gashaard. Het bouwkoppel wou hun haard op een aparte plaats en niet geïntegreerd in het tv-meubel zoals vaak gebeurt. De ideale plaats om in de winter knusjes te lezen of van een aperitief te genieten. En van hieruit brengt de haard ook haar warmte snel tot de leefruimte en de eetplaats.

 

En dan heb je natuurlijk nog de vloer. Deze werd geleverd en geplaatst door Bouwcenter Dils. “Het bouwkoppel heeft ervoor gekozen om voor de volledige benedenverdieping dezelfde vloer te kiezen”, vertelt Johan Vermeulen van het bouwcenter ons. “Dus zowel voor het kapsalon als de privéwoning. Het gaat om een vierkante keramische tegel van 80 cm op 80 cm, met een mat marmerpatroon: grijs met een beetje olijfgroen. De tegel heeft behoorlijk wat tekening, wat maakt dat er heel weinig vuil zichtbaar is. Dat is natuurlijk niet onbelangrijk voor de zaak. Een ander voordeel is dat het gerectificeerde vloertegels zijn, die exact op maat gezaagd zijn. Daardoor kan er een heel kleine voeg geplaatst worden van 2 millimeter, die zo goed als niet zichtbaar is. En dat geeft natuurlijk een heel strak effect. Dezelfde tegel werd ook gebruikt in de badkamer waar deze gecombineerd werd met witte wandtegels van 60 cm op 120 cm. Voor de andere ruimtes boven -  de nachtgang en de slaapkamers - werd gekozen voor een eiken parket met een iets landelijkere afwerking die voor dat tikkeltje extra warmte en gezelligheid zorgt. 

Verder hebben we ook de gashaard met de zwarte keien geleverd. In onze grote toonzaal kan iedereen onze tegels, haarden, etc komen ontdekken. We krijgen niet alleen veel particulieren over de vloer, maar ook heel wat architecten. Doordat we zo een ruime keuze bieden, is onze showroom de ideale plaats om een moodboard samen te stellen. Vermeld ik nog dat we al het fijne interieurmaatwerk zelf verzorgen in onze moderne productieafdeling, dan weet u dat we de lat hoog leggen.”

In het eetgedeelte krijgen we door de grote ramen aan de zij- en achterkant opnieuw veel licht binnen. De gordijnen kunnen hier van de ene wand volledig doorschuiven naar de andere wand, zodat je een volledig open zicht krijgt. Mooi. Vermelden we ook even het zwarte lichtelement, dat voor een mooi contrast zorgt. Over naar de keuken. Boven het witte kookeiland zweeft als het ware een groot blok met ingebouwde dampkap. De zwarte en grijze inbouwtoestellen zorgen voor wat afwisseling in de witte greeploze kast. Aan de linkerkant heb je toegang tot de handige voorraadruimte. Via het schuifraam stappen we even het terras op. Aan de linkerkant heb je een vide naar beneden, waardoor er ook in een deel van de kelder daglicht binnenvalt. Op het terras staat een strakke witte buitentafel te pronken, ideaal om met zijn allen een zondagmiddag te genieten. De beplanting is nog jong en het gazon staat vol speeltuigen waarop de kinderen zich kunnen uitleven. Kinderplezier staat hier centraal.

 

Terug binnen gaan we via de trap in de leefruimte naar boven. De houten trap zit mooi ingebed tussen witte muren en bevat twee tussenplatforms. Opvallend is de meters hoge verticale led-lijn. Eens boven zien we voor ons een lange gang, met links en rechts verschillende deuren. Daar vinden we zowel de drie kinderkamers als de wasplaats en de junior badkamer. Rechts voor ons kan de gang afgesloten worden met een deur. Hier begint het gedeelte van het bouwkoppel. Links hebben we een grote dressing waar een imposante spiegel op plafondhoogte de show steelt. Het is een echt pronkstuk dat bijdraagt tot het licht- en ruimtelijk effect van dit deel bovenverdieping. Rechts komen we via een schuifdeur de master bedroom binnen. Via het kantelraam kan je hier een luchtje scheppen op de overloop buiten. De slaapkamer vormt opnieuw een strak wit geheel zonder tierlantijntjes. We draaien rond het bed en gaan via de andere schuifdeur de badkamer in. Eyecatchers zijn het mooie design bad en de inloopdouche met de regendouche ingebouwd in het plafond. De witte lamellen garanderen de privacy. Missie geslaagd, dat staat vast!

 

met dank aan : 

www.dehoofdzaakhulshout.be

www.janaerts.be

www.alu2.be

www.walterinterior.be

www.bouwcenterdils.be

www.sapagroup.com

www.stefangeerts.be